Kedvenc könyv – Paueli Suutari: A Suutari levelek

Egy szívet melengető könyv: Paueli Suutari: A Suutari levelek. Titkos levelek a párválasztásról és a szerelemről. (Suutari, Budapest, 2005).

“A mai fiataloknak tudniuk kellene, hogy igenis létezik a kölcsönösen nagy szerelem, amelynek megvannak a teherbíró alapjai is. Létezik az “igazi”, a FÉRFI, aki a lelkünket és testünket is kiteljesíti, akivel nem mindig könnyű, de aki nélkül sokkal szegényebbek lennénk. Talán nem kellene olyan gyorsan feladni…, akkor talán több fiatal nő megtalálná. Mert ahogy a Biblia mondja: “Mindent lehet, de nem minden használ.” “(Paeli Suutari: A Suutari levelek, 25.o.)

“Egy kapcsolat fejlődése olyan, mint a folyók egyesülése – fokozatosan történik meg, mielőtt a tengert elérik. Különbözőek a gyökereitek, ahonnét eredtek, de útközben bizonyos részeiteket megtalálják egymást… azután, ahogy telnek az évek, újabb és újabb részek egyesülnek a lelketekben egyre nagyobb folyamokká. Soha többé nem lesztek már az a kicsi patak, akik voltatok…, de cserébe Tiétek az Óceán.” (Paeli Suutari: A Suutari levelek, 23.o.)

“Tudod, azt szokták mondani, hogy egy férfi először az anyját veszi el feleségül, azután a nővérét, majd a harmadik házasságában a feleségét. …, ez persze viccnek tűnhet, de mi öregek, már tudjuk, hogy sajnos túl gyakran zajlik így az élet. Idő kell ahhoz, hogy egy férfi megérjen. Bár itt Nyugaton, manapság már elfelejtették ezt. Mint ahogy a paradicsomot sem hagyják megérni…. ezért esszük egész Európában ízetlenül a paradicsomot” (Paeli Suutari: A Suutari levelek, 22.o.)