Tudományos háttér

Mosolyogtál ma? Szerettél ma? Csikungoztál ma? ELEGET? Ha nem, itt az ideje csatlakozni hozzánk!

A Zhineng csikung tudományosan igazolt rendszer, dokumentált esetek százezreivel bizonyították hatékonyságát az egészség megőrzése, és visszanyerése terén.

Hol végezték a tudományosan megalapozott vizsgálatokat?

A módszer megalkotója Dr. Pang Ming professzor, aki 1980-ban hozta létre ősi technikák hátterén, a keleti és nyugati modern orvoslás eredményeinek felhasználásával. 1988-ban  közel 5.000 fős kórházat, oktató és gyógyító központot hozott létre Huaxia Zhineng Csikung Központ néven. Az akkori legmodernebb nyugati diagnosztikai módszerekkel vizsgálták a bekerülőket a kezelés elején és végén, és gyógyszer nélkül, csak Zhineng csikunggal kezeltek. Világszerte egyedülálló volt a „világ legnagyobb gyógyszer nélküli kórháza”. Működésének több, mint 10 éve alatt több, mint 200.000 beteget, 400 fajta betegséget kezeltek, 95 %-os  gyógyulási, javulási arányt dokumentáltak. 2000-ben politikai okok miatt zárták be az intézményt.

Bővebben olvashat minderről: itt

yin yang

Mi a hivatalos álláspont Kínában a Zhineng csikungról?

A módszer hatékonyságát 1997-ben a Kínai Sporthivatal is igazolta. A Kínában működő számtalan csikung irányzatot átfogóan, és tudományosan vizsgálták, majd rangsorolták hatékonyságuk szerint, az egészség megőrzése, és visszanyerése szempontjából. A közzétett hivatalos lista élén Zhineng csikung állt, mint leghatékonyabb egészségmegőrző, gyógyító rendszer.

  1. Zhineng Qigong
  2. Liu Zi Yang Sheng Fa
  3. He Zhuang Qigong
  4. Taiji Shi Wu Shi
  5. Guo Ling Qigong
  6. Da Yan Qigong
  7. Yu Zhi Baojian Gong
  8. Tong Tian Gong
  9. Yuan Bao Qigong
  10. Emei Yansheng Qigong

 Hol tartunk napjainkban?

2015-ben a Kínai Egészségügy Minisztérium a Zhineng csikungot belevette a TCM (Hagyományos Kínai Gyógyászat) Egyetem tankönyvébe, ami azt jelenti, hogy a kínai kormány is elismeri és támogatja a módszert. (Mindkét szint egyes elemeibe belekóstolunk a kezdő tanfolyamon).

Világszerte jönnek létre Zhineng csikunggal foglalkozó intézetek, ahol jelenleg is folynak a hatékonyságot igazoló vizsgálatok is dokumentált esetek alapján.

A világ innenső oldalán azonban nem cél a gyógyszer nélküli, kizárólag energetikai úton történő gyógyítás. Magyarországon is a nyugati orvoslás, és a keleti módszerek együttműködése a kívánatos. Tehát aki a csikung gyógyító hatását akarja élvezni, az ne dobja el gyógyszerét, konzultáljon kezelőorvosával, tartsa be az orvosi utasításokat, hiszen az öngyógyító erőt aktiváló módszerek, gyakorlatok nem pótolják a pontos diagnózis felállítását, a szükséges orvosi kezelést, és a rendszeres orvosi ellenőrzést a gyógyulás nyomon követésére.

Mosolyogtál ma? Szerettél ma? Csikungoztál ma? ELEGET? Ha nem, itt az ideje csatlakozni hozzánk!

Kapcsolat