Lélekvasaló Csikung Iskola

Mosolyogtál ma? Szerettél ma? Csikungoztál ma? ELEGET? Ha nem, itt az ideje csatlakozni hozzánk!

A Lélekvasaló Csikung Iskoláról

A Zhineng csikungot az irányzat hazai mesterétől, Tótisz Andrástól  tanultam éveken át, majd Liu Yuantong, Wei Qifeng, Xi Xiaofeng Tao Qingyu, Zou Ping kínai mesterek tanfolyamain, és Liu Yuantong mesternél 2012-ben Kínában eltöltött egy hónapos tanulmányút során tovább mélyítettem ismereteimet.

Kezdetben Tótisz Andrásnak (✝), a stílus itthoni bevezetőjének instruktoraként vezettem csikung csoportokat. 2013. májusától önálló iskolát hoztam létre Lélekvasaló Csikung Iskola néven.

Szeretettel várom a Zhineng csikung iránt érdeklődőket képzéseimen, és a hazánkba érkező kínai Zhineng csikung mesterek tanfolyamain.

2015-ben a Kínai Egészségügy Minisztérium a Zhineng csikungot belevette a TCM (Hagyományos Kínai Gyógyászat) Egyetem tankönyvébe, ami azt jelenti, hogy a kínai kormány is elismeri és támogatja a módszert. 

Magyarországon  a nyugati orvoslás, és a keleti módszerek együttműködése a kívánatos. Tehát aki a csikung gyógyító hatását akarja élvezni, az konzultáljon kezelőorvosával, tartsa be az orvosi utasításokat, hiszen az öngyógyító erőt aktiváló módszerek, gyakorlatok nem pótolják a pontos diagnózis felállítását, a szükséges orvosi kezelést, és a rendszeres orvosi ellenőrzést a gyógyulás nyomon követésére.

Rádió interjú a Zhineng csikungról: itt

A képzésekről, tréningekről bővebben olvashat: itt

Kínai Zhineng csikung mesterek érkezéséről  olvashat:itt

yin yang

 Hogyan épül fel a Zhineng csikung?

A Zhineng csikung (chi kung, qigong) kívülről befelé, az Univerzumból az Ember belseje felé haladó 6 szintből álló rendszer, amelynek 3 szintjét tanítják nyilvánosan. Ebből Magyarországon jelenleg 2 szint sajátítható el. A Zhineng csikung 1. szintje a „Csi felemelése és beöntése a testbe”  c. gyakorlatsorhoz kapcsolódik, amely az Univerzum és az Ember közti kapcsolatteremtést segíti. A Zhineng csikung 2. szintjének alapja a „Test és elme” c. gyakorlatsor, amely már az emberi testen belül dolgozik, izmokra, inakra, ízületekre hat. A két szint közötti átmenetet a „Három központ egyesítése” álló meditáció teremti meg.

 Hogyan történik az oktatás? 

A Zhineng csikung  1. szintjét, és az átmeneti szintet csikung iskolámban három szintű, több részből álló, egymásra épülő képzésen lehet elsajátítani. A tanítványok lépésről lépésre haladhatnak, fejlődhetnek a Zhineng csikungban a kezdő középhaladó, és haladó tanfolyamokon, Aranykulcs tréningeken, és gyakorló foglalkozásokon.

Majd a 2. szint Test és elme gyakorlatsorával folytatódik az oktatás.

Jelenleg az Iskola szervezésében az oktatás Budapesten egyéni és csoportos formában, két helyszínen történik:

 • Csoportos oktatás: KMO Mozgásműhelyében, Kispesten a KÖKI közelében (XIX. ker. Szabó Ervin u. 4.).
 • Egyéni foglalkozás, kiscsoportos oktatás: 1137 Budapest,Radnóti utca 15/b, 3. em.7. (Lift sajnos nincs)

A Zhineng Csikung Öngyógyító Kör is szerves része az ismeretek átadásának, a tapasztalatok mélyítésének.

A Zhineng csikung Öngyógyító Körről bővebben olvashat: itt

 

Mivel kezdünk?

A Zhineng csikungban járatlan érdeklőt  a „Bevezetés a Zhineng csikungba” c. tanfolyamra várjuk.  A tanfolyamra két részből áll, első része az Ismerkedés a csivel, a második része az Aranykulcsok tréning címet kapta, utóbbi segíti az ismeretek megszilárdulását, mélyebb élmények megtapasztalását, apró titkok megismerését. A tanfolyamra kényelmes ruházat, lapos talpú váltó cipő javasolt.

Mit tartalmaz a „Bevezetés a Zhineng csikungba” című tanfolyam 2 része?

 1. a. A módszerrel való ismerkedést az egészség megőrzés, és gyógyulás keleti alapelveivel, a Zhineng csikung elméleti és gyakorlati alapjaival kezdjük a „Ismerkedés a csivel” c. tanfolyamon. A tanfolyam anyaga:
  • A testünkben és körülöttünk áramló csi energia érzékelése,
  • Csikung állás (a megfelelő testtartás és ellazulás elsajátítása, hogy a csi megfelelően, szabadon áramoljon.)
  • La csi (egyszerű, de rendkívül hatékony energiagyűjtő, kiegyensúlyozó, stressz oldó gyakorlat, amely képes serkenteni az öngyógyító erőket is.)
  • Csi beöntése (lágy, lassú mozgással egy nagy csi zuhany, ami feltölt, ha energiára van szükségünk, és jókedvre derít, ha szomorkodnánk.)
  • Egyszerű fizikai gyakorlatok, nyújtások, az egészséges testi működések elősegítése,  a fizikai test felkészítése az energiák befogadására. (2015-ben a Kínai Egészségügy Minisztérium a Zhineng csikung Test-elme  gyakorlatsorát belevette a TCM (Hagyományos Kínai Gyógyászat) Egyetem tankönyvébe, ami azt jelenti, hogy a kínai kormány is elismeri és támogatja a módszert. Ennek a gyakorlatsornak egyes elemibe is belekóstolunk már a kezdő tanfolyamon).
  • Csi mező teremtés (a minket körülvevő energiákkal való kapcsolatba lépés,  azok  saját célra való felhasználása, a gyakorlás hatékonyságának növelése.)
  • A test 3 fő energia központjának feltöltése és kiegyensúlyozása, hogy mindenhez meglegyen a szükséges energiánk.
  • A Zhineng csikung elméleti hátterének megismerése, hogy mindenki megértse mit, miért csinálunk, ezáltal  tudatosabb, hatékonyabb lesz e gyakorlás.
 1. b. Az ismeretek megszilárdítása, mélyítése, a titkos tudás átadása az „Aranykulcsok kezdőknek” tréningen történik. A bevezető tanfolyamot követő, annak szerves részét képező  tréning segíti a mélyebb élmények megtapasztalását. Ezen felül itt korábban féltve őrzött titkos tudással, technikai lépésekkel lehet megismerkedni. 

Milyen eredményeket lehet elérni a kezdő tanfolyammal?

 • A bennünk áramló életenergiát és az Univerzum energiáit  megtanuljuk  felhasználni az egészség megőrzésére, a lelki béke növelésére, a tudat fejlesztésére, az érzelmek lecsillapítására, a mindennapi stressz oldására.
 • Megelőzhet kisebb betegségeket, influenza járványokat, vagy gyorsabban felépülhet belőlük
 • Csökkentheti krónikus betegségek tüneteit, kitartó és intenzív gyakorlással fejlesztheti öngyógyító erőit, ezáltal segítheti a gyógyulást.
 • Elindulhat egy biztonságos spirituális úton.

flow

 Miért fontosak az „Aranykulcsok” tréningek?

A Zhineng csikung iránt érdeklődőknek a tanfolyami anyag elsajátítása után javasolt a rendszeres egyéni és csoportos gyakorlás.  Az „Aranykulcsok” tréning az ismeretek beépüléséhez, mélyüléséhez, a gyorsabb mentális, érzelmi, energetikai, fizikai átalakulásokhoz.

A csoportos „Aranykulcsok” tréningeken a résztvevők mélyíthetik ismereteiket, tapasztalásaikat, mert

 • részesülnek a csoport, és a csoportvezető által nyújtott energetikai többletből, ami jelentősen fokozza a gyakorlás hatékonyságát, az öngyógyító erők és átalakulások beindulását, működését.
 • ősi titkokkal, korábban féltve őrzött titkos tudással lehet megismerkedni.  Az irányzat megalkotója, Dr. Pang ezeket aranykulcsoknak nevezi. „Megkapod, a nyakadba akasztom az aranykulcsokat, és eldöntöd, hogy beilleszted-e a zárba, használod-e őket.” Ezek a titkok, aranykulcsok, olyan „trükkök”, technikai lépések, amelyek bemélyítik a gyakorlást, elősegítik a testben a csi áramlást, felgyorsítják a fejlődést, a gyógyulást. Olyan megoldások, amelyekhez egyébként csak hosszú évek gyakorlásai során jutna el magától a csikungozó, vagy talán sosem fedezné fel azokat.

 Milyen szintek vannak ezután?

A bevezető tanfolyamot követő középhaladó, és haladó szint anyagát szintén egy-egy indító tanfolyamon lehet elsajátítani, és az azt követő, annak szerves részét képező, „Aranykulcsok” tréningen,  és gyakorló foglalkozásokon mélyíteni.

 • A középhaladó tanfolyamon lehet elsajátítani a Zhineng csikung 1. szintjéhez tartozó „Csi felemelése és beöntése a testbe” módszert, azaz a legfontosabb gyógyító gyakorlatsorunkat. A tanfolyami anyag része még a Három Központ egyesítése álló meditáció, amely egy energia gyújtó gyakorlat, valamint  néhány – az öngyógyítást, egészségmegőrzést segítő –  kiegészítő gyakorlat, valamint az „Aranykulcsok”  tréning időszaka
 • A haladó tanfolyamon, és az azt követő „Aranykulcsok” tréningeken tovább mélyítjük az elméleti és gyakorlati ismereteket.

Ezt követően a Zhineng csikung 2. szintjével folytatódik az oktatás.

 Hová juthatunk el a Zhineng csikunggal?

Mindazok a lelkes tanítványok, akik az egyre magasabb szintű tanfolyami anyagot elsajátítják, már a kezdetektől megélhetik, ahogy egyre inkább képesek öngyógyító erejük hatékony aktiválására, lelki békéjük növelésére, testi, lelki, szellemi egészségük megőrzésére, visszanyerésére, energia szintjük növelésére, boldogabb életre.

Magasabb szinten a Zhineng csikung szerelmesei a testi-lelki-szellemi-energetikai egészséget, vagy betegség esetén élhető, élhetőbb életet, az életminőség javulását kaphatják meg a Zhineng csikung segítségével.

A legmagasabb szinten művelők az élet minden területét átható, megváltozott gondolkodásmódot, életszemléletet, új életformát nyernek.

Mosolyogtál ma? Szerettél ma? Csikungoztál ma? ELEGET? Ha nem, itt az ideje csatlakozni hozzánk!

Kapcsolat