Kinek ajánlott?

Mosolyogtál ma? Szerettél ma? Csikungoztál ma? ELEGET? Ha nem, itt az ideje csatlakozni hozzánk!

Hogyan közelíti meg az egészséget és betegséget a keleti kultúra?

A keleti kultúrában kiemelkedő szerepet kap a betegségek megelőzése. Betegség kialakulása esetén pedig nem betegséget, hanem megbomlott energetikai egyensúllyal rendelkező egész embert kezelnek. Betegség szerintük akkor jön létre, ha az energia csatornákban, meridiánokban nem tud szabadon áramolni az energia, mert elakadások, blokkok jönnek létre, külső vagy belső okok miatt. Ilyen ok sok lehet, pl. a szennyezett levegő, nem megfelelő táplálkozás, rossz testtartás, stressz, túl erős érzelmek, negatív gondolatok, helytelen életmód.

Éppen ezért az egészség helyreállításához, és megőrzéséhez a szabad energiaáramlás megteremtése a cél, különféle módszerekkel.

2015-ben a Kínai Egészségügy Minisztérium a Zhineng csikungot belevette a TCM (Hagyományos Kínai Gyógyászat) Egyetem tankönyvébe, ami azt jelenti, hogy a kínai kormány is elismeri és támogatja a módszert.

yin yang

Hogyan segíthet a Zhineng csikung?

A Zhineng csikung különféle technikái egészségmegőrző, gyógyító- és öngyógyító hatásúak, mivel segítenek megteremteni a szabad energia áramlást az Univerzális energiák és az emberi test között, és az emberi testen belül.

Kinek, milyen célból ajánlott a Zhineng csikung?

Zhineng csikung ajánlott minden korosztálynak a jobb közérzet elérésére. Egészségeseknek a testi-lelki szellemi egészség megőrzésére, energiaszint növelésére, a fiatalság megőrzésére.

Az öngyógyító képesség erősítésével, a belső egyensúly helyreállításával bármilyen betegség esetén a hagyományos gyógymódok, gyógyszeres terápiák hatékony kiegészítője lehet. A jótékony hatás megtapasztalásához fontos a rendszeres egyéni gyakorlás, és csoportos tréning.

  • Saját tapasztalataim alapján kifejezetten javaslom  a lelki egyensúly megteremtéséhez lelki problémákkal, szorongásokkal, hangulat zavarokkal, önbizalomhiánnyal küszködőknek.
  • Az univerzális energiákkal való munka kiemelten hasznossá teszi segítő foglalkozásúak, gyógyítók, masszőrök számára a feltöltődéshez, a lelki béke, az örömképesség megőrzéséhez, a hatékonyabb gyógyító munka elősegítésére, a kiégés elkerülésére.
  • Világszerte tapasztalják gyógyító hatását pl. allergiák, szív- és érrendszeri panaszok, magas vérnyomás, cukorbetegség, mozgásszervi problémák esetén a hagyományos gyógymódok kiegészítőjeként.

Rádió interjú a Zhineng csikungról: itt

A csikung oktatásról véleményeket olvashat: itt

Magyarországon  a nyugati orvoslás, és a keleti módszerek együttműködése a kívánatos. Tehát aki a csikung gyógyító hatását akarja élvezni, az konzultáljon kezelőorvosával, tartsa be az orvosi utasításokat, hiszen az öngyógyító erőt aktiváló módszerek, gyakorlatok nem pótolják a pontos diagnózis felállítását, a szükséges orvosi kezelést, és a rendszeres orvosi ellenőrzést a gyógyulás nyomon követésére.

Hogyan kezdjük a Zhineng csikunggal való ismerkedést, és végül hová lehet eljutni?

A módszerrel való ismerkedést az egészség megőrzés, és gyógyulás keleti alapelveivel, a helyes testtartás és az ellazulás megtanulásával, ízületkímélő lassú, lágy mozgásokkal, nyújtásokkal, egyszerű energetikai gyakorlatokkal, meditációkkal kezdjük.

Magasabb szinten a Zhineng csikung szerelmesei a testi-lelki-szellemi-energetikai egészséget, vagy betegség esetén élhető, élhetőbb életet, az életminőség javulását kaphatják meg a Zhineng csikung segítségével.

A legmagasabb szinten művelők az élet minden területét átható, megváltozott gondolkodásmódot, életszemléletet, új életformát nyernek.

A Zhineng csikungról még bővebben olvashat: itt

A csikung oktatásról véleményeket olvashat: itt

Mosolyogtál ma? Szerettél ma? Csikungoztál ma? ELEGET? Ha nem, itt az ideje csatlakozni hozzánk!

Kapcsolat