A Zhineng csikungról

Mosolyogtál ma? Szerettél ma? Csikungoztál ma? ELEGET? Ha nem, itt az ideje csatlakozni hozzánk!

Alapfogalmak:

A csi levegőt, univerzális energiát, életerőt jelent.  A minket mindenhol körülvevő, és a bennünk keringő, működő energiát jelenti, amely minden tevékenységhez, minden életfunkcióhoz szükséges. Éppen ezért létfontosságú, hogy elegendő mennyiségben legyen, és megfelelően áramoljon, hogy mindenhová eljusson. A kung jelentése tartós erőkifejtés, munka.

A csikung (a kínai írásjegyek más átírásával chikung, qi kung, chi gong, qigong) az energia tudatos irányításának, az életenergia begyűjtésének, mozgatásának, erősítésének és hasznosításának a módszere, ami rendszeres gyakorlást igényel.

A Zhineng csikung (kiejtése: Dzsineng) ősi alapokon nyugvó, modern, kínai, kívülről befelé, az Univerzumból az Ember belseje felé haladó, 6 szintből álló tudományos rendszer. Meditatív – mozgásos energia torna, az univerzális természeti energiák életerővé alakítására, energia csere az ember és az univerzum között.

2015-ben a Kínai Egészségügy Minisztérium a Zhineng csikungot belevette a TCM (Hagyományos Kínai Gyógyászat) Egyetem tankönyvébe, ami azt jelenti, hogy a kínai kormány is elismeri és támogatja a módszert.

yin yang

 Miben tud segíteni a Zhineng csikung?

Rendszeres tréninggel

  • helyreállíthatjuk megbomlott belső egyensúlyunkat, megteremthetjük testi, lelki, szellemi harmóniánkat, ami a kínai szemlélet szerint az egészség alapja, és feltétele,
  • harmóniát teremthetünk önmagunkkal, a külvilággal, a természettel, megtanulhatjuk kitárni a szívünket önmagunk, és mások felé,
  • képessé válunk tudatosan, aktívan tenni és felelősséget vállalni az egészségünkért, megelőzhetjük betegségek kialakulását, támogathatjuk, serkenthetjük öngyógyító erőinket, ezáltal segíthetjük a testi-lelki-szellemi egészség visszanyerését, és megőrzését,
  • növelhetjük energia szintünket,
  • kiegyensúlyozhatjuk érzelmeinket, ellazulhatunk a stresszel teli hétköznapokban,
  • fokozhatjuk szellemi képességeinket, tudatosságunkat, a fejleszthető a koncentráció, a memória, gondolatok tudatos irányítása és lecsendesítése,
  • segíthetjük a paranormális képességek kifejlődést,
  • megtalálhatjuk az állandóságot a változó világban, a rendet az összevisszaságban,  a belső csendet, az egységélményt, a belső béke boldogságát.

Magyarországon  a nyugati orvoslás, és a keleti módszerek együttműködése a kívánatos. Tehát aki a csikung gyógyító hatását akarja élvezni, az konzultáljon kezelőorvosával, tartsa be az orvosi utasításokat, hiszen az öngyógyító erő aktiválását segítő módszerek, gyakorlatok nem pótolják a pontos diagnózis felállítását, a szükséges orvosi kezelést, és a rendszeres orvosi ellenőrzést a gyógyulás nyomon követésére.

A hatásokról bővebben olvashat még: itt

Rádió interjú a Zhineng csikungról: itt

A csikung oktatásról véleményeket olvashatsz: itt

Mosolyogtál ma? Szerettél ma? Csikungoztál ma? ELEGET? Ha nem, itt az ideje csatlakozni hozzánk!

Kapcsolat

 

Hun Yuan Ling Tong!

Hun Yuan Ling Tong!