Szakmai utam

Jöjjön el, bátran! Nagy örömmel, tiszta szívvel és sok szeretettel segítek. 

„Nincs szükség arra, hogy ellenálljatok az életnek; csak cselekedjetek legjobb tudásotok szerint. Nyissátok ki a szemeteket, és vegyétek észre, hogy sokkal többek vagytok, mint képzelitek. Ti vagytok a világ, ti vagytok az univerzum – önmagatok vagytok, és mindenki más is egyben. … Ébredjetek fel, nyerjétek vissza a humorérzéketeket. Ne aggódjatok, egyszerűen legyetek boldogok!”    

              (Dan Millman: A békés  harcos útja)

Honnan hová jutottam?

A két lábbal a földön álló, racionális, ok-okozati összefüggéseket jól átlátó közgazdász, a lelki finomságokra érzékeny, tapasztalt pszichológus, és az energiákra, spiritualitásra fogékony csikungozó tudása és tapasztalata egyesül bennem, hogy mindenkinek azt adhassam, amire nyitott, és amire szüksége van.

A nagy váltás:

Kezdetben 8 évig közgazdászként dolgoztam. Egykori főnökömre, Szisz Lajosra (✝), a kiváló gazdasági szakemberre, és emberséges hozzáállású vezetőre ma is szeretettel gondolok.

Majd szakmát váltottam, és a pszichológusi hivatást választottam. 1995-ben végeztem az ELTE Bölcsészettudományi Karán pszichológusként.

Pszichológusi tanulmányaim:

 • Örök kíváncsiként folyamatosan új módszereket, technikákat keresek
 • 2003 Pszichoteraputa szakvizsga
 • 2000 Felnőtt klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológia szakvizsga
 • 1999  Hipnoterapeuta cím (Integratív terapeuta)
 • 1995-1998 Komplex pszichoterápiás képzés – HIETE, Integratív Pszichoterápiás Egyesület

Pszichológusi pályám főbb állomásai:

Klinikai pszichológusként a Lelki Egészségvédő Alapítvány ambulanciáján kezdtem dolgozni, majd

 • 2003-tól pszichoterápiás magánrendelésemen fogadom a hozzám fordulókat.
 • 1996-tól  2014-ig  a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház Pszichiátriai osztályán dolgoztam, ahol a legkülönbözőbb pszichiátriai problémával küszködő emberrel foglalkoztam.

A közel két évtized alatt a szakmán belül sok más területen is kipróbáltam magam, sokféle embernek segítettem:

 • ICAS EAP- munkavállalókat segítő programban tanácsadó pszichológus
 • Mentálhigiénés központban egyéni – és csoportterápia vezetése
 • Debreceni Egyetem, Klinikai Szakpszichológus képzésében gyakorlatvezető
 • Éden Központban előadás tartása, önismereti csoport vezetése
 • TÁMOP Esélyteremtő program, Khetanipe Egyesület, önismereti csoport vezetése
 • Hild Ingatlanbefektető Kft, kapcsolattartó munkatársak képzésében való részvétel

Akiktől tanultam:

Mindenhol sokat kaptam azoktól, akiknek segíthettem, hiszen törekszem arra, hogy minden helyzetből, minden terápiámból tanuljak, fejlődjek.

Pszichológusi pályám meghatározó szakemberei, tanítóim: Győri Ágnes, Kácsándi Elvíra, Dr. Fadgyas Ildikó, Dr. Daubner Béla.

Hogyan találtam meg a saját utamat?

2004-től kezdtem olyan módszereket keresni először önmagam, majd a hozzám fordulók számára is, amelyek könnyen megtanulhatóak, egyaránt érintik a testet, a lelket, az elmét és az energetikai rendszert, használhatóak öngyógyításra is, de egészségesek is hasznosíthatják az egészség megőrzésére, energiával való feltöltődésre. A mozgások, a spirituális gyógyítás, majd a keleti módszerek irányába indultam el. Ebben az időszakban sok segítséget, szeretetet kaptam Unger Katótól, és Unger Sándortól.

2008-ban találkoztam először keleti egészségmegőrző eljárásokkal.

 • Akiknél megismertem, és megszerettem a csikungot, és a Dr. Wu – féle fejmasszázst: Gervai Miklós András, és Dr. Wu Bin Jiang.
 • Jelenleg a Zhineng csikung szerelmese vagyok. Sokat köszönhetek Tótisz Andrásnak (✝), a stílus nagy tudású hazai mesterének, aki elhozta hazánkba ezt  a stílust.
 • Nagy hatással volt rám Liu Yuantong mester, akitől 2011-ben Hollandiában és 2012-ben Kínában is volt alkalmam Zhineng csikungot tanulni nemzetközi tanfolyamokon.  Meghatározó élmény volt számomra a 2012-ben Kínában eltöltött egy hónapos tanulmányút Liu mesternél, ahol saját hazai környezetében, a kulturális háttér megtapasztalásával tanulhattam Zhineng csikungot. A kínai emberek kedvessége, szorgalma, gyógyulásba vetett hite, a mesterek tudása, alázata, a csikungnak életformaként való megélése példaértékű számomra.
 • 2013-tól több Zhineng csikung tanfolyamon vettem részt Bécsben, ahol sokat tanultam Wei Qi Feng, és Xi Xiaofeng mesterektől, valamint Zou Ping mestertől. 2014-től már hazánkban is tanulhattam Xi Xiaofeng és Tao Qingyu mestertől.
 • Rendszeresen szervezek Zhineng csikung tanfolyamokat, mindig nagy örömmel adom át a tudásomat az érdeklődőknek.

A tanfolyamokról bővebben olvashatitt

Kínai mesterek tanfolyamáról bővebben olvashat: itt

A tanfolyamokról egy kis ízelítő, képekben: itt 

Természetgyógyász, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, csikung oktató, a Lélekvasaló Csikung Iskola vezetője vagyok.

A lágy és lassú csikung mellett  egy dinamikus sport, az asztalitenisz  is az életem fontos része. Sok örömöt ad,  és hozzájárul a testi-lelki egészségemhez.  Ebben nagy segítségemre van a kiváló asztalitenisz edző, Milos Imre, akinek, tanácsait, módszereit nemcsak a sportban tudom hasznosítani. Az edzések és versenyek közben megtapasztalt élményeimből,   az edzői tanácsokból sokat merítek a szakmai munkámhoz, és a magánéletemhez  egyaránt.

Hol tartok most?

Ma mindezeket,  a pszichológiai szemléletet és módszereket, a keleti gondolkodásmódot és technikákat, és a sportolás során tapasztalt élményeimet ötvözöm a munkámban és az életemben is. Így találtam meg a teljességet, az egyensúlyt, a békét és boldogságot, a test-lélek-szellem-energetikai rendszer egységét, harmóniáját. Hiszem, hogy foglalkozni kell a testünkkel, érzelmeinkkel, gondolatainkkal, és az energetikai rendszerünkkel. Hiszem, hogy folyamatosan változnunk, fejlődnünk kell. Magam is ezt teszem a szakmámban és a magánéletemben egyaránt. Élményeim, tapasztalataim hatására megváltoztak az egészségről, gyógyulásról, gyógyításról vallott nézeteim, megváltozott az életem.

Jöjjön el, bátran! Nagy örömmel, tiszta szívvel és sok szeretettel segítek.

Kapcsolat