Rólam

Jöjjön el, bátran! Nagy örömmel, tiszta szívvel és sok szeretettel segítek. 

„Cselekedj boldogan, érezd magad boldognak a világban felfedezhető minden ok nélkül. Akkor képes leszel szeretni, és azt teheted, amit akarsz…”

(Dan Millman: A békés harcos útja)

Hogyan kezdtem?

Gyerekkoromtól kezdve érdeklődtem a viselkedések lelki mozgatói iránt. Figyeltem, próbáltam megérteni az embereket, faltam az ilyen irányú könyveket. Az élet úgy hozta, hogy a gazdasági életben, közgazdászként kezdtem a pályámat, és megtanultam az „emberi tényező”, az emberekkel való megfelelő bánásmód fontosságát is.

Hogyan váltottam

Mindez az egész átlátásával, a hatékony megoldások keresésével, a „két lábon a földön állással” együtt akkor is fontos maradt számomra, amikor több mint húsz évvel ezelőtt klinikai pszichológusként kezdtem dolgozni. Azóta súlyos pszichiátriai betegeknek, kevésbé súlyos lelki problémákkal küszködőknek, életvezetési gondokkal hozzám forduló egészségeseknek egyaránt segítek. Megtapasztaltam, hogy a lélek és a test között mennyire szoros a kapcsolat. Az évek múltával egyre inkább azt éreztem, hogy nem elég csak a lelki oldallal foglalkozni. Közben a súlyos pszichés betegekkel való munka, a sok nehéz emberi sors engem is megviselt, fogyott az erőm. Olyan módszereket kezdtem keresni önmagam és a hozzám fordulók számára, amelyek könnyen megtanulhatóak, egyaránt érintik a testet, a lelket, az elmét és az energetikai rendszert, használhatóak öngyógyításra is, de egészségesek is hasznosíthatják az egészség megőrzésére, energiával való feltöltődésre.

Hogyan találtam meg a saját utamat?

A spirituális gyógyítás, masszázsok, mozgások irányába indultam el. Megtapasztaltam az energiák, az érintés, és a fizikai mozgás erejét és hatását. A masszázsok közül leginkább a Dr. Wu – féle kínai fejmasszázst élveztem, amit később magam is megtanultam a kínai mestertől. Többféle mozgásformát kipróbáltam, míg végül rátaláltam a csikungra. Lenyűgözött a könnyű, lágy mozdulatsor, amely mégis erőteljesen hat a testre, lélekre, elmére és az energetikai rendszerre. Más stílus gyakorlása után a Zhineng csikung  (kiejtése: Dzsünang csikung) adta meg azt az öngyógyító eszközt, azt az örömöt, nyugalmat, feltöltődést, amire szükségem volt.  A lágy, lassú csikung mellett egy dinamikusabb sport, az asztalitenisz is fontos része az életemnek. Ez is sok örömöt ad és hozzájárul a testi-lelki egészségemhez. Az edzések és versenyek közben megtapasztalt élményeimet,  a kapott edzői tanácsokat nemcsak a sportban tudom hasznosítani, hanem belőlük sokat merítek a szakmai munkámhoz, és a magánéletemhez  egyaránt.

Hol tartok most?

Ma már a pszichológiai szemléletet és módszereket, a keleti gondolkodásmódot és technikákat, és a rendszeres sportolásban megtapasztalt élményeimet ötvözöm a munkámban és az életemben is. Így találtam meg a teljességet, az egyensúlyt, a békét és boldogságot, a test-lélek-szellem-energetikai rendszer egységét, harmóniáját.  Hiszem, hogy az egészséges és boldog élethez foglalkozni kell a testünkkel, érzelmeinkkel, gondolatainkkal, energetikai rendszerünkkel. Hiszem, hogy folyamatosan változnunk, fejlődnünk kell. Magam is ezt teszem a szakmámban és a magánéletemben egyaránt. Élményeim, tapasztalataim hatására megváltoztak az egészségről, gyógyulásról, gyógyításról vallott nézeteim, megváltozott az életem.

Jöjjön el, bátran! Nagy örömmel, tiszta szívvel és sok szeretettel segítek.

Kapcsolat