A pszichoterápiáról

Jöjjön el, bátran! Nagy örömmel, tiszta szívvel és sok szeretettel segítek. 

Mit jelent a belső munka?

Az önmagunkkal való foglalkozás olykor kemény belső munkát és nagy türelmet igényel, máskor vidámsággal, könnyedséggel, lazasággal hoz megkönnyebbülést. Tudom, mert ezt az utat magam is végigjártam éveken át, és ma sem hagytam abba. Egyszer fent, egyszer lent, felszakadó érzelmekkel, indulatokkal, fájdalommal, bánattal, megkönnyebbüléssel, örömmel.   Figyelni, megélni, elfogadni, változni, változtatni, majd  újra  figyelni… mint egy spirál mentén felfelé haladni, néha megpihenve, elakadva, majd folytatva az utat egy támaszt, biztonságot nyújtó terápiás kapcsolatban – számomra ezt jelenti a pszichoterápia. 

Hogyan segítek?

Ott vagyok a terápiás időszakban a figyelmemmel, tudásommal, megérzéseimmel és személyiségemmel. Segítek megoldani a problémákat, úgy, hogy nem én oldom meg azokat. Segítek megtalálni utakat, de nem én megyek végig rajtuk. Ott vagyok, mint támasz, biztonság, bíztatás, jókedv, erő, nyugalom, hogy mindenki megtalálhassa magában a támaszt, a biztonságot, a bíztatást, a jókedvet, az erőt, a nyugalmat, a belső egyensúlyt, a boldogságot. Ott vagyok, hogy testi-lelki-szellemi harmónia elérésével mindenki megtalálhassa önmagát. Néha hetek, hónapok, néha évek alatt.

A pszichoterápiás módszereimről bővebben olvashat: itt

Véleményeket olvashat a pszichoterápiás munkámról: itt

 Milyen hosszú egy terápia?

A terápia hosszát leginkább a probléma jellege, súlyossága, a segítséget kérő múltja, személyisége, motiváltsága, a kettőnk között kialakult kapcsolat minősége befolyásolja, de sok más tényező is hat még rá. Van, akinek elég néhány alkalom, és van akinek hosszabb, rendszeres terápiás folyamatra van szüksége a változáshoz.

 Milyen egy terápia menete?

Egy terápiás ülés 50 perces. Általában heti egyszeri találkozás javasolt. Az első alkalmak a probléma megismerését, az egymásra hangolódást szolgálják. Ilyenkor történik a javasolt terápiás módszer és -idő megbeszélése is, de már gyakran megindul a változás is. Kisebb problémák esetén elég lehet néhány alkalom, de régóta fennálló, súlyosabb, az egész személyiséget érintő gondok esetén, több hónap, akár több év is lehet egy pszichoterápia időtartama. Ilyenkor ugyanis nagyon mélyen rögzült folyamatokat, működési módokat kell megváltoztatni. Gondoljunk bele abba, hogy amit 5-10-20 éve hordozunk magunkban, azt hogyan lehetne néhány óra alatt megváltoztatni? Ne várjunk csodát! A terápia egy belső munka, egy út, amelyen végigmegyünk. Az út maga, a változás folyamata, legalább olyan fontos, mint a cél.

Akinek van igénye, motivációja és kitartása a közös munkához, szeretettel várom XIII. kerületi magánrendelőmbe, előzetes bejelentkezés alapján.

Keretszabályok:

  • A találkozások alkalmanként 50 percesek.
  • Pontos érkezésével, kérem, tegye lehetővé az  előző foglalkozás zavartalan befejezését, az Ön után jövőtől is ezt kérem.
  • Annak érdekében, hogy távolléte esetén ne kelljen kifizetnie a lefoglalt órát, kérem, hogy  24 órával az előjegyzett időpont előtt értesítsen a változásról.

Jöjjön el, bátran! Nagy örömmel, tiszta szívvel és sok szeretettel segítek.

KAPCSOLAT