Falguggolás

A Zhineng csikung egyik különösen hatékony, gyógyító hatású gyakorlata látható a videón. A falguggolás korábban féltve őrzött titok volt, ma sok embernek hozza vissza az egészségét, segíti rugalmasságát. A gyakorlat jótékonyan hat a fizikai testre, lazítja, nyújtja a hátat, a gerincet, erősíti a test alsó részét. Energetikai szinten pedig beindítja, javítja a testben keringő életenergia függőleges irányú  áramlását, ezzel segíti az egészséghez szükséges energetikai egyensúly létrejöttét. A hozzátartozó meditáció tovább fokozza a gyakorlat erejét, és segíti az univerzális energiákkal való kapcsolatot.

A kínai mester könnyed, laza, rugalmas mozdulatait látva, könnyűnek tűnik a gyakorlat, de nem így van. Az emberek többsége sokáig nem tudja a videón látható módon végrehajtani a gyakorlatot, nem is ajánlatos azt erőltetni. A gyakorlat pontos elsajátítása meglehetősen nehéz, általában hosszú időt, és rendszeres gyakorlást igényel.  Kezdetben néhány rásegítő módosítás segíti a megfelelő izmok és ízületek megerősödését, ellazulását, nyújtását.

Sok területre ható, nagyon erőteljes, hatékony módszer, de csak akkor, ha szabályosan végezzük. A rosszul végrehajtott gyakorlat káros következményei hamar megmutatkoznak, ezért fontos a pontos végrehajtás, melyhez a tanfolyamokon, csoportos gyakorlásokon segítséget nyújtunk.

 

Mosolyogtál ma? Szerettél ma? Csikungoztál ma? ELEGET? Ha nem, itt az ideje csatlakozni hozzánk!

Kapcsolat