Az endometriózistól a babáig

Hiszem, hogy az egészséges és boldog élethez foglalkozni kell a testünkkel, érzelmeinkkel, gondolatainkkal, energetikai rendszerünkkel. Hiszem, hogy folyamatosan változnunk, fejlődnünk kell, akkor is, ha egészségesek vagyunk, és méginkább, ha van bármilyen testi vagy lelki problémánk.  Ehhez sokféle eszköz, módszer van, mindenkinek meg kell találnia azt, ami számára a megfelelő.

Mi segíthet?

Szakemberként én a  pszichoterápiában  és a  Zhineng csikungban (kínai mozgásos, meditatív módszerben) hiszek. És emellett  a szeretteinkkel való jó kapcsolatban, a barátok támogatásában, a rendszeres, örömteli sportolásban,  a természet szeretetében, a munkánk-hivatásunk szeretetében, a házi kedvencek társaságában, és mindenben, ami örömöt, békét és szeretetet hoz az életünkbe.

boldogsagprogram

Az elmúlt két évtizedben pszichoterápiával és az utóbbi években a Zhineng csikunggal  is sokaknak segíthettem. Volt akinek többet, volt akinek kevesebbet. Volt akit elveszítettem.  Mindeközben én is sok mindenen keresztülmentem, változtam, fejlődtem, tanultam. Másképp gondolok életre, halálra, arra, hogy mi a fontos, mire kell törekednünk az életünk során.

Mi a fontos?

Mára úgy hiszem, hogy a legfontosabb értékeink közé tartozik  a nyugalom, a boldogság és a szeretet megélése, a hit önmagunkban és egy nagyobb egységben, és az, hogy bármit teszünk, azt lelkesen, szívvel-lélekkel tegyük. És akkor elérjük azt, amit igazán szeretnénk. Minderre törekszem én is szakemberként, magánemberként, és ezek elérésére biztatom, tanítom a hozzám fordulókat. Van akinek könnyebben megy, van akinek nehezebben. De bárki tud változni, aki tesz érte.

Mindig örömmel tölt el, amikor segíteni tudok abban, hogy valaki közelebb kerüljön vágyott testi-lelki állapotához, céljához. De kevés nagyobb öröm van annál, mint amikor abban tudok segíteni, hogy egy nő megtapasztalja az egyik legnagyobb csodát, az anyává válást.

Örömmel osztom meg Évi történetét az ő olvasatában arról a kemény munkáról, amelynek során eljutottunk oda, hogy megvalósította az álmát. Az eredmény magáért beszél.

Gratulálok Évi, fantasztikus, amit véghezvittél!

 Dávid baba2

Az endometriózistól a babáig, az anyaságig – Évi története

„ 2014 szeptemberében mentem először Ágihoz, nem tudtam mire van szükségem, csak abban voltam biztos, hogy segítség kell. Nem azért, mert nincs családom vagy barátaim, szerencsére van, de előttük valamiért eljátszottam, hogy minden rendben van. Egy valaki (neki is mindig hálás leszek) azonban ráébresztett, ha ezt így folytatom, még egy pofon vagy még több és nagyobb jön, és utána már nem biztos, hogy felállok. Négyszer voltam kórházban rövid időn belül: két vetélés, mola-terhesség, endometriózis műtét…

Realista, racionális énem választotta Ágit, klinikai szakpszichológus, nem hókusz-pókuszok, de még így is nehéz volt az elején, ott volt rendesen a minek ez nekem érzés. Kemény munka volt a terápia, sokat sírtam, sokat tanultam és szép lassan változni kezdtem.

Ági szaktudása, személyisége, hozzáállása a dolgokhoz, különböző módszerei és állandó támogatása kellett hogy elfogadjam, ahhoz, hogy változzanak a dolgok, változtatnom kell. Ez a legnagyobb lecke, hogy nem a pszichológus segít rajtad majd, hanem Te, Önmagad vagy a kulcs. Kemény meló, 35 évet nem lehet két alkalom után letudni, a lélekkel dolgozni kell, de megérte.

A terápia mellett kezdtem el a Zhineng csikung-ot (pedig nem voltam túl nyitott, be kell ismerjem) és elvégeztem az összes tanított szintet is. 2015 augusztusától naponta gyakoroltam minimum fél órát, néha többet is, csak úgy, mert jól esett. Hittem benne hogy ezáltal gyógyítom magam. Pár hét után nem várt hatásai lettek a gyakorlásnak, mint kevesebb alvás is elég, nem vagyok fáradt, koncentrációm is javult, még a munkámban is hatékonyabb lettem. Olyan is előfordult, -férjem a tanúm- hogy 2 nap alatt kigyógyítottam magam valami megfázásból pedig majdnem mindenki hetekig szenvedett körülöttem, antibiotikumokkal tömve magát. Írhatnék még sokat, mit tanultam, hogyan segít a csikung mindennapokban is, de legyen elég a lényeg :)

Most 2016 őszén boldogan ismerkedem az anyasággal, ugyanis augusztusban megszületett a kisfiam, aki egy különleges, tüneményes csoda az életünkben. Köszönöm Áginak, férjemnek és az egész Univerzumnak :)

HYLT!

Évi ”